Völgyesi Gabi | a Unique hangja

bio_gabi_2009

1977. január 23-án a vízöntők jegyében Budapesten született. Muzikalitását szüleitől örökölte, édesapja zenekarának fellépései alkalmával már egész fiatalon énekelt.
Kisgyermek korától tudta, hogy mindene a színpad, az előadás, az éneklés. Hét évig tanult zongorázni.
Középiskolai tanulmányait, a Táncsics Mihály Gimnáziumban folytatta. Ez idő tájt nyert felvételt a „Tini Tanodába”, ahol éneket, színpadi mozgást, szteppet, pantomimot, színjátszást tanult. A Tanoda keretén belül lehetősége nyílt megmutatni tehetségét a „Vidám Színpad” nézői előtt is, a „Tini Show” keretein belül.
1992-ben megrendezésre került a „Tini Sztár Kerestetik” c. országos méretű tehetségkutató verseny, amelyet szólóének kategóriában megnyert.
Az első zenekarához is e verseny középdöntőin keresztül vezetett az útja. A „Kada Boys”-ban (amelynek – a megtévesztő elnevezéssel szemben – két lány és három fiú voltak tagjai) énekelt és szintetizátoron játszott.
Gabi céltudatos és ambiciózus lány révén felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Jogász szakára, amelyen 2006. februárjában végzett.
A Zsolttal és Ádámmal 1997-ben köttetett ismeretségéből, közös elképzeléseikből, álmaikból és vágyaikból állt össze végső soron az, amit ma a UNIQUE fémjelez.
Szabadidejében szívesen olvas, rajzol, utazik, moziba jár, sportol.

Kovacsics Ádám | a Unique zeneszerzője

bio_adam_20091975. augusztus 17-én született Budapesten.
Gimnáziumi évei alatt kezdett el a zenével foglalkozni; a zene hallgatásával, a dalok szerkezetének tanulmányozásával, hangszerelésükkel, hangzásukkal, albumok gyűjtésével.
Zeneiskolai tanulmányait jazz gitár szakon folytatta, zongorázni autodidakta módon tanult. A 90-es évek elején már saját dalokat is írt rap, pop, trip-hop műfajokban.
Azarus Pales nevű első (rap)zenekara ugyanabból a széles körű baráti társaságból nőtte ki magát, amelynek Zsolt is tagja volt.
Zsolttal a kezdetektől megtalálta a közös hangot, mivel hasonló ambícióiknak köszönhetően egy új, izgalmas zenei és szövegvilágot akartak létrehozni.
Zenei izlését különösképpen a Depeche Mode, U2, The Cure, Kispál és a Borz, a Trio Stendhal, Stakka Bo, A-ha, Sting, Massive Attack, Faithless, LGT, Stereo Mc’s, Erasure, Portishead, EBTG, Vangelis, Oasis, Art of Noise, Delerium, Conjure One stb. formálták és formálják a mai napig is.
A Unique zenéjén kívül remixeket, reklámzenéket készít, amelyek közül az egyik kiemelkedő munkája 2002-ben Cannesben, a 49. Nemzetközi Reklámfilm Fesztiválon különdíjat nyert.
Szabadidejében zenét hallgat, színházba jár, konzolon játszik, ha teheti világot lát.

Ferbár Zsolt | a Unique szövegírója

bio_zsolt_20091975. március 23-án született Budapesten. A középiskolás éveiben figyelt fel arra, hogy másképp hallgatja a kor (modern) zenéit, mint addig. Különösen érdekelni kezdte a hangszerelés és a hangzás. Lenyűgözték az elektronikus hangszerek által előállítható hangok, hangszínek, a bennük rejlő végtelen lehetőség. E stílus mondanivalójában is újat adott neki, így érdeklődéssel fordult a szövegkönyvek felé. Kezdetben angol nyelven írt szövegeket.
Miután kiderült, hogy Ádám is hasonlóan fogékony az elektronikus hangzásra, a közös munka logikus következménnyé vált. Lassan körvonalazódni kezdett az az irányvonal, ami több-kevesebb változtatással ugyan, de ma is jellemzi a Unique zenéjét.
A korábban angol nyelvű dalokhoz magyar szövegeket készített.
Akik leginkább hatással voltak és vannak rá: a Depeche Mode, Recoil, Massive Attack, Portishead, Tricky, Delerium, Conjure One.
Szívesen hallgatja még Stinget, Enyát, Vangelist, a Faithless zenéjét, valamint a modern tánczenék jórészét.
Hobbiként CD és DVD gyűjteményét gazdagítja, autószimulátoron játszik.