2010
03 25

A Unique zenekar egyik klipjében gömbakváriumban úszkáló halat láthatunk. Egy új rendelet szerint azonban ez már tilos. Mi lett a halacska sorsa?

A jogász végzettségű énekesnő örül az új kormányrendeletnek, amely egyebek mellett megtiltja a halak gömbakváriumban való tartását. Az indoklás szerint ugyanis a gömbformák veszélyeztetik az állatok testi épségét.

Márpedig a Unique együttes 2006-os, „Bölcsek útján” című videoklipjében éppen egy ilyen akváriumot tart a kezében Völgyesi Gabi, aki maga is nagy állatbarát. Az aranyhal szemmel láthatóan szűkösen érezhette magát a minden bizonnyal átmeneti otthonában. Vajon Gabi mit tud a sikerdalukkal együtt híressé vált kopoltyús sorsáról?

– Az a gyönyörű aranyhal a stylistunké volt, tőle kaptuk kölcsön a klip forgatásakor. Emlékszem, a lelkemre kötötte, hogy nagyon vigyázzak rá és nehogy leejtsem! – mesélte nevetve a szőke énekesnő az Esti Hírlapnak, megnyugtatva az állatbarátokat: valójában tágas és biztonságos akváriumban úszkálhat a ma is boldogan élő halacska. A gömbüvegben ugyanis kizárólag csak a képsorok rögzítésének idejére kellett tartózkodnia, és cseppet sem viselte meg átmeneti költöztetése.

Völgyesi Gabi egyébként régebben maga is tartott otthonában halakat, amelyeket még egyetemi évei alatt egy udvarlójától kapott ajándékba. Mint mondja, ő természetesen a rendelkezés előtt is igyekezett nagy teret biztosítani lubickoló kedvencei számára.

De nem az említett klipjük az egyetlen, amelyben állati szereplő is közreműködik: a 2007-ben rögzített „Tükör” című videóban a sztár Maci nevű, befogadott kutyusa tűnik fel.

– A blöki azóta már édesanyámnál lakik, de rendszeresen találkozunk, hiszen gyakran meglátogatom. Persze az előző, Kálmán névre keresztelt, tüdőgyulladással az utcáról befogadott kutyusomat sem felejtem el soha, aki azóta sajnos már csak a szívemben él – nyilatkozta az estihirlap.hu-nak a Unique énekesnője, akinek hangját mostanában a szokottnál is többször hallhatjuk az éterben. Legújabb, „Hiszed vagy sem” című daluk ugyanis hetek óta a legjátszottabb magyar felvétel a hazai rádiókban.